A tartalomhoz

Főmenü:


Tata július 8.

Versenyek > 2018

A Magyar Tűzoltó Szövetség együttműködve Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Szövetséggel, 2018. július 7-8. között Tatán szervezte a IX. Országos Ifjúsági és a VIII. Országos Hagyományos Tűzoltóversenyt. A versenyen több mint ötszáz ifjúsági és felnőtt versenyző, valamint az önkéntes versenybírók vettek részt. Fejér megyéből Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmánd egy lány és egy ifjúsági, valamint egy hagyományos férfi és egy hagyományos korpontos férfi rajjal nevezett. A versenyre meghívást kapott és eljött Szlovákiából Nyékvárkony önkéntes tűzoltók férfi csapata, akik a pázmándi tűzoltókkal baráti kapcsolatban vannak.
A rendezvényt a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség a megyék közül a legtöbb, 11 versenybíróval segítette.
A versenybírók:
Domakné Hersics Ramóna, Garbacz János, Kratancsik Dóra, Mihály János, Rostási Zoltán, Szabó Gabriella, Szentes Jenő, Tóthné Pongrácz Beáta, Vajda Orsolya, Vida Vivien, Völgyi Sándor.

A 2018. június 23-án Iszkaszentgyörgyön részvevők a megyei tűzoltóversenyen láthatták a pázmándi ifjúsági és felnőtt tűzoltókat, akik az országos versenyfelkészülés finisében voltak akkor.
A szorgalmas és kitartó gyakorlásnak meg is lett az eredménye, hiszen mind az ifjúsági lány, mind az ifjúsági fiú raj első helyezést ért el az országos versenyen. Ezzel megszerezték a jogot a Nemzetközi Tűzoltó Szövetség (CTIF) 2019. évi Ifjúsági Tűzoltó Olimpiáján Svájcban a magyar fiatal tűzoltók képviseletére. Az olimpiára országonként három rajt nevezhetnek a CTIF tagországok, amelyből egyiknek lánynak kell lenni.
Pázmándi fiatalok az első helyekkel elnyerték továbbá a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség vándorserlegeit is.

Az ifjúsági tűzoltók részére a versenyüket követően un. Tábori Olimpiát szerveztek a versenyizgalmak levezetésére. A Tábori Olimpián ügyességi feladatokat kellett elvégezni úgy, hogy minden fiatal tevékenyen részt vegyen. A Tábori Olimpia első öt helyezettjét díjazták a szervezők. Pázmánd ifjúsági lány raj második, az ifjúsági fiú raj pedig a harmadik lett.

Pázmánd Senior férfi korpontos csapata is remekül végzett, mert a második helyezettnek járó érmeket és serleget vehették át.

A Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség (FMTSZ) által a hagyományos női versenyzők díjazására 2004-ben alapított Domsik János vándorserleget 2018-ban Vértessomló ÖTE női raja nyerte el. A serleget Domak Tibor FMTSZ alelnök adta át.

A versenyről számos információ és fénykép található. Az alábbi oldalakra a Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Szövetség helyezett fel több fotót:

https://drive.google.com/open?id=1-WzlnpJqvPVh-j9t0EfACYu6GgyhtQrH

https://drive.google.com/open?id=1wDuFkjiMyAPbd6E-gHeQuXsSdVz4PUpb

https://drive.google.com/drive/folders/1wDuFkjiMyAPbd6E-gHeQuXsSdVz4PUpb?usp=sharing


Képek a versenyről:


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe