A tartalomhoz

Főmenü:


2014

Tagok rendezvényei

Fehérvári Tűzoltó Egyesület 2014. december 13-án tartotta szokásos év végi rendezvényét, amelyre meghívta tagjain kívül támogatóit és horvátországi tűzoltó bajtársait. Horvátországból Bilje és Kopács települések önkéntes tűzoltói vettek részt az egyesület székhelyén tartott eseményen.
A rendezvényen, amelyet egybe kötöttek egy télidőben hagyományos disznóvágással, Varga Lajos elnök köszöntötte a vendégeket és tájékoztatta a 2014. évben történt egyesületi tevékenységről.
Az előkészületekben és az ételek elkészítésében kiváló munkát végzett Géber Lajos, Benke Dénes Dávid és Szommer István. A horvát tűzoltó bajtársak megtekintették Németi László kíséretében Székesfehérvár nevezetességeit, majd vidám hangulatú ebéddel és beszélgetéssel zárták a napot.

Képek az egyesényről:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Iszkaszentgyörgy ÖTE 130 éves

Iszkaszentgyörgy Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2014. szeptember 06-án ünnepelte megalakulásának 130. évfordulóját. A kastély udvarán tartott megnyitót követően a meghívott vendégek és a versenycsapatok a tűzoltó szertárhoz vonultak, ahol az ünnepi megemlékezés mellett kopjafaavatásra, majd ezt követően a kastélynál meghívásos hagyományőrző tűzoltóversenyre is sor került. Az ünnepi megemlékezésen Palkovics István az egyesület tűzoltóparancsnoka emlékezett meg történetükről, majd Gáll Attila polgármester méltatta településük a tűzoltóit. Ezt követően Mihály János ny. tű. ezredes MTSZ alelnök köszöntötte a jubiláló egyesületet és átadta az MTSZ elismerő oklevelét Bajkai Istvánné elnöknek. A csapatzászlóra emlékszalagot kötött Benke Dávid Dénes tű. őrnagy székesfehérvári tűzoltóparancsnok és Csehó Tamás tű. százados Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelő. A német Pappenheim település tűzoltói egy szép faliórát és településük zászlaját ajándékozták a jubiláló testületnek. A vendég Fehérvárcsurgó ÖTE ajándékát Mihály István ny. tű. százados önkéntes tűzoltóparancsnok adta át. A hagyományőrző verseny megnyitója egyben a település "Nyárvégi Mulatságok" programjának megnyitója is volt. Beszédet mondott a Finn nagykövetség nagykövet helyettese Leena Liukkonen követtanácsos. A második világháború idején egy ideig a Finn nagykövetségnek adott otthont Iszkaszentgyörgy kastélya.
A versenyen fiatal és felnőtt tűzoltók, Budapestről, Székesfehérvárról, Fehérvárcsurgóról és természetesen a helyi tűzoltó egyesülettől vidám hangulatban mérették meg tudásukat. A versenybe a német testvér település Pappenheim önkéntes tűzoltói is bekapcsolódtak élükön a szintén önkéntes tűzoltó polgármesterükkel.
A hagyományőrző versenyt mentési bemutató zárta. Egy feltételezett közlekedési balesetnél személygépjárműbe szorult sérült mentését végezte el Iszkaszentgyörgy ÖTE tagjai, Székesfehérvár hivatásos tűzoltók és az Országos Mentőszolgálat székesfehérvári egysége.
(Mihály János ny. tű. ezredes)



------------------------------------------------------------------------------------

Megyenapon Fejér Megye Közgyűlése a nevelés területén végzett évtizedes, átlagon felüli és fáradhatatlan oktató-nevelő és vezetői tevékenysége, valamint példamutató emberi magatartása és a fiatalokat közösségi életre nevelő szervező munkája elismeréseként. Németh László Díj elismerésben részesítette
Májer István urat Lepsény-Mezőszentgyörgy Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökét.

------------------------------------------------------------------------------------

A Váli Tűzoltó Egyesület 2014. április 26-án az éves beszámoló közgyűléssel nyitotta meg Szent Flórián napi megemlékezést, majd 2014. május 17-én nagyszabású rendezvénnyel ünnepeltek. Délelőtt szakmai előadásokat hallhattak az érdeklődők. Ezzel egy időben a labdarúgó pályánál a Szabadidőparkban megkezdődött az egész települést érintő vásár és színpadi program, ahol számos tánccsoport és zenekar lépett fel. A gyermekek sem unatkozhattak, hiszen a rendezők gondoskodtak számukra is tartalmas időtöltési lehetőségről.
A kiváló tűzoltó szakmai tevékenységet végzők egyesületi tagok elismeréseket és szolgálati érmeket vehettek át. Szabó István 60 éves, Váradi Endréné 30 éves és Szedlák István 25 év tűzoltói szolgálat után. A Magyar Tűzoltó Szövetség emlékplakettet adományozott a tűzvédelem és a tűzoltóság népszerűsítéséért a Flórián Band együttes tagjainak.


----------------------------------------------------------------------------------------

Képek a rendezvényekről:

----------------------------------------------------------------
Pusztaszabolcs ÖTE laktanya névadó ünnepsége 2014. május 11.

képek a rendezvényről:

---------------------------------------------------------------------------------

Jó hangulatú, vidám tűzoltóbált szervezett 2014. március 22-én este Fehérvárcsurgó Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A már hagyományos rendezvényen, jó zene mellett, hajnalig mulattak az egyesület tagjai, vendégeik és a báli felhívásra érkezők. A fehérvárcsurgói tűzoltók állóképességét minősíti az is, hogy bál napjának délelőttjén az egyesület egyik fele a Bicske Mór járások mentőcsoportjai gyakorlatán vett részt, míg az otthon maradtak ellátták az ügyeleti feladatokat.
A tűzoltó bálon a zenét a helyi "MeteoR" együttes szolgáltatta. Jó zenéjük miatt több távoli településről is érkeztek bálozók.
A bálon ünnepelték meg két fiatal születésnapját barátaik.
Az est fénypontját az éjféli tombola sorsolás jelentette. Sok értékes ajándék talált gazdára, majd kora reggelig ropták a táncot a bálozók.

Képek a tűzoltóbálról:


------------------------------------------------------------------------------------

Eredményesen szerepelt Fehérvári Tűzoltók Egyesülete Székesfehérváron az első alkalommal megrendezett kolbász fesztiválon. A 25 induló csapat által készített kolbászokra sok érdeklődő volt kiváncsi. Minden csapatnál lehetett kostolni a remekművekből. Bár a nézők közül néhányan panaszkodtak is, miért nem lehet vásárolni a jobbnál jobb termékekből!
A fehérvári tűzoltók különdíjat kaptak a tűzoltó címert ábrázoló "költeményükre". A húskészítmény mellé, magukkal vitt nemes fehér háziitalnak is köszönhetően remek hangulatban telt el a nap.

Képek a tűzoltói standnál:


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe