A tartalomhoz

Főmenü:


Isztimér ÖTE-nek

Oktatás > 2016Az önkéntes tűzoltók fontos és nélkülözhetetlen szereplői a tűzvédelemnek. Folyamatos képzésük egyik állomása volt az Isztimér Önkéntes Tűzoltó és Védő Egyesület tagjainak tartott képzés, amelyre március 13-án került sor a megyei igazgatóságon, Székesfehérváron.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság támogatásával, a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség alapfokú katasztrófavédelmi és tűzvédelmi ismereteket tartalmazó képzést szervezett, elsősorban azoknak az egyesületi tagoknak, akik még nem rendelkeznek tűzoltó alaptanfolyami végzettséggel. Az isztiméri bajtársak Nemes János, az egyesület parancsnokának vezetésével vettek részt az elméleti ismereteket és gyakorlati képzést is tartalmazó oktatáson. A foglalkozásokat a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője, Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes tartotta.

A vasárnapi oktatást megelőző napokban, március 10-én pedig a székesfehérvári Németh László Általános Iskola három első osztályában tanuló kisdiák ismerkedett a tűz elleni védelemmel. A tűzoltósági felügyelő "Barátunk és ellenségünk a tűz" címet viselő foglalkozása még 2015 tavaszán indult útjára, amelynek célja az alapvető tűzvédelmi ismeretek játékos formában történő átadása a gyerekeknek. A foglalkozással kapcsolatban további információ kérhető Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredestől, a +36 20 258 9650-es telefonszámon.


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe