A tartalomhoz

Főmenü:


2015

Tagok rendezvényei

-----------------------------------------------------------------------------

Mozgalmas évről adott tájékoztatást Schmidt Ferenc Mór Önkormányzati Tűzoltóság (MÓR ÖTP) elnöke tűzoltóságuk szokásos év végi záró rendezvényén 2015. december 29-én. A móri tűzoltók szakszerűen látták el feladatukat az év során történt 42 tűzeset és 63 műszaki mentés során. 13 esetben vonultak téves riasztással. A móri tűzoltók felszerelése műszakilag jó, megfelel az elvárásoknak, de szükséges lenne a folyamatos cseréje az elhasználódott eszközöknek. Ehhez anyagi források kellenek, de 2016-os évben 50 %-os bevétel csökkenés történik.
A tűzoltási, műszaki mentési feladatok végzése mellett segítették az iskolák, óvodák fiataljai tűzvédelmi oktatását, a társszerveket is támogatták tűzmegelőzési területen. Több tűzoltóversenynek is helyt adott Mór város 2015-ben, ebben volt országos és megyei tűzoltóverseny is. Az elnök külön kiemelte az ifjúsági tűzoltó tagozat jó munkáját.

Czahesz Gábor Mór Város alpolgármestere megköszönte az önkormányzat nevében a móri tűzoltók munkáját, melyet az önkormányzat is támogatott és a jövőben is támogatni fog. Kiemelte a társadalmi munkájukat, és a segítségnyújtást a testvérvárosi kapcsolatokban.

Pál Csaba Mór Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke is köszönetet mondott a móri tűzoltóknak, akik a BM központi pályázaton is nyertek el tűzoltó szakfelszerelést.

Törő Gábor móri országgyűlési képviselő is elismerően nyilatkozott a móri tűzoltók tevékenységéről.


képek a rendezvényről:



------------------------------------------------------------------

Lajoskomárom ÖTE pályázati forrásból felújította a tűzoltószertárat. Az ünnepélyes átadáson részt vett a helyi önkénteseken kívűl számos partner egyesület képviselője, társzervek vezetői, a település polgármestere, képviselői és sok helyi lakos. A felújított épületet Prityák Zsolt polgármester és Paska István a tűzoltó egyesület tiszteletbeli elnöke adta át. Az építkezés közben halálos balesetet szenvedett Molnár Gáborról márványtáblával emlékeztek meg.
A szépen kialakított szertár jól fogja szolgálni megyénk egyik kiemelkedően jól dolgozó önkéntes tűzoltó egyesületét.


képek az átadásról:

----------------------------------------------------------------------

Fehérvárcsurgó ÖTE és ÖTE Pázmánd egy hetes napközi tábort szervezet egyesületeik ifjúsági tűzoltóinak. A táborban a fiatalok ismerkedtek a tűzoltó tevékenységgel játékos formában, megismerték az ifjúsági tűzoltóversenypálya elemeit, gyakorolták a versenyfeladatot, de maradt idő kirándulásokra és nyári programokra is.

képek a fehérvárcsurgói táborból:



--------------------------------------------------------------

Móri tűzoltók 2015. május 04-én tartották a már hagyományos koszorúzási ünnepségüket az önkormányzat által felújított Szent Flórián szobornál.
Az ünnepségen beszédet mondott Schmidt Ferenc Mór Önkormányzati Tűzoltóság elnöke, majd Fenyves Péter Mór város polgármestere köszöntötte az ünneplő tűzoltókat. Ezt követően Mór város képviselő testülete által adományozott "Mór Város Kiváló Tűzoltója" elismerést adta át Rostási Zoltánnak Mór Önkormányzati Tűzoltóság parancsnok helyettesének.
Miután a helyi egyház képviselői megáldották, felszentelték a felújított szobrot, a helyi Radnóti Általános Iskola növendékeinek kedves műsora színesítette a rendezvényt. Tóth Katica Anna és Wilhelm Barbara verset mondott, Tóth Boróka Panna énekelt.
Az ünnepség zárásaként koszorút helyezett el a Szent Flórián szobornál Törő Gábor országgyűlési képviselő, Fenyves Péter polgármester, dr. Pálla József jegyző, Schmidt Ferenc ÖT elnök, Mihály István nyugállományú tűzoltó százados Mór ÖT tűzoltóparancsnok, Pál Csaba Mór Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, Wilhelm József Mór Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka, Magosi Lajos tűzoltó ezredes Fejér Megyei Katasztrófavédelmi igazgató, Vén Norbert tűzoltó alezredes Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltségvezető, Farkas Bozsik Gábor tűzoltó százados Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség titkára, dr. Kovács Ferenc rendőr alezredes rendőrségi tanácsos Mór város rendőrkapitánya.

Képek a rendezvényről:


---------------------------------------------------------------



------------------------------------------------------------------------------------


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe