A tartalomhoz

Főmenü:


2018

Beszámolók

--------------------------------------------------------------
Fehérvárcsurgó Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2018. március 24-én tartotta 2017. évi munkát értékelő és a 2018. évi feladatokat meghatározó közgyűlését. A közgyűlésen meghívottként részt vett Rigó Györgyné alpolgármester, Gángó Lászlóné és Volkensdorfer Istvánné helyi képviselők, Iszkaszentgyörgy, Bodajk, Csókakő, Iszkaszentgyörgy ÖTE-k vezetői és tagjai, Ágoston Gábor Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Szövetség (KEMTSZ) elnöke, valamint a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség képviseletében Mihály János ny. tű. ezredes tiszteletbeli elnök.
Az egyesület sokrétű tartalmas munkát végzett 2017-ben, ahogy ez a napirendekről készült alapos beszámolókból is kiderült. Minden esethez vonultak a helyi önkéntes tűzoltók, s több esetben a hivatásos egységek előtt kiérkeztek a kárhelyre. A riasztási rendszer jól működött. Szeretnék bővíteni a riasztható tűzoltók létszámát, ezért a tűzoltó szertárba internet bekötését tervezik a jövőben. Kiemelkedő volt az ifjúsági tűzoltókkal történt foglalkozás, nyári tábor szervezése már rendszeressé vált és sikeres volt a Mikulás napi gyermekprogram is.
Rigó Györgyné alpolgármester köszönetét fejezte ki a település önkéntes tűzoltóinak áldozatos munkájáért azért, mert az önkormányzat és a helyi állampolgárok mindig számíthatnak tisztességes munkájukra akár tűz-, víz-, vagy egyéb kár éri Fehérvárcsurgót.
Fehérvárcsurgó ÖTE évek óta biztosít tűzoltóverseny bírókat a Magyar Tűzoltó Szövetség részére. Ebben az évben is számíthatnak rájuk a Tatán 2018. július 7-8 között megrendezésre kerülő IX. Országos Ifjúsági és VIII. Országos Hagyományos tűzoltóversenyen.
Nem feledkeztek meg az idős bajtársakról sem, hiszen a vezetőség javaslatára Rigó István korábbi tűzoltóparancsnok, örökös tiszteletbeli elnök hetven éves önkéntes tűzoltói tagsága emlékére Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke elismerő oklevelét vehette át. Hatvan éves önkéntes tűzoltói szolgálat miatt köszöntötték Guti Istvánt, harmincéves tűzoltói szolgálatért Mihály István ny. tű. századost az egyesület jelenlegi tűzoltóparancsnokát.
Ágoston Gábor KEMTSZ elnöke tűzoltó sisak emléktárgyat adott át Rigó István részére.
A közgyűlést követően Mihály János tartott tájékoztatót a Fejér megyei önkéntes tűzoltó egyesületek fejlődéséről a Kiegyezést követő időszakban.

Képek a közgyűlésről:

-------------------------------------------------------------
Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmánd 2018. március 10-én tartotta a 2017. évet záró közgyűlését a helyi tűzoltó szertárban.
A közgyűlésen jelen volt az egyesület vezetői és tagjain kívül dr.Virányiné dr. Reichenbach Mónika polgármester asszony, Varga Ernő tűzoltó alezredes a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében, Molnár József tűzoltó alezredes a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség (FMTSZ) elnöke.
A tárgyalt 8 napirendi pont szerint igen tartalmas és jó színvonalú munkát végzett az egyesület, több mint 4500 órás tűzoltói ügyeletet láttak el 2017-ben, vonultak minden riasztáskor, ezt erősítette meg a szakmai elöljáró képviselője Varga Ernő tű. alezredes hozzászólásában. Molnár József tű. alezredes FMTSZ elnök kiemelte a több éve tartó példaértékű munkát, a fiatalokkal történt folyamatos foglalkozást. Az így felnövő fiatal szívesen tevékenykedik felnőttként is az önkéntes tűzoltóságban.
Polgármester asszony tolmácsolta a képviselő testület köszönetét a településért végzett folyamatos munkáért. Ennek is tudható be, hogy 2017-ben önkormányzati költségből vásároltak egy használt, de jó műszaki állapotban lévő Steyer gépjárműfecskendőt Ausztriában. A már igen elavult IFA gépjárműfecskendőt tudták így lecserélni.
Pázmándi tűzoltók kapcsolatot vettek fel a szlovákiai Nyékvárkony település önkéntes tűzoltóival. Most első alkalommal meghívottként ismerkedtek a Pázmándiak munkájával a Dunaszerdahelyi járási magyar bajtársak.
A Magyar Tűzoltó Szövetség szervezésében kerül sor 2018. július 7-8 között a IX. Országos Ifjúsági és a VIII. Országos Hagyományos Tűzoltóversenyre Tatán az Olimpiai Edzőtáborban. Erre a versenyre is készül több csapattal is az önkéntes tűzoltó egyesület.
A kiemelkedő munkát végző önkéntes tűzoltók elismerést vehettek át az egyesület vezetőségétől.
A közgyűlést követően az egyesület férfi tagjai a Nemzetközi Nőnap közelsége miatt is virággal köszöntötték a résztvevő hölgyeket.

Képek a közgyűlésről:

-------------------------------------------------------------

Isztimér Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület közgyűlést tartott 2018. március 04-én.
A közgyűlésen beszámoltak a 2017. évi tevékenységről a költségvetésről és meghatározták a 2018.évi munkát. Jelentős feladatot végzett el az egyesület mind a tűzoltói, mind a polgárőri tevékenysége során. Jelentős lépésre készül 2018-ban, mert egy tűzoltó gépjárművet szolgálatba állítani, s ezáltal III. kategóriából a magasabb szintű II. kategóriába átlépni.

Isztimér ÖTPE tagjai:


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe