A tartalomhoz

Főmenü:


Emlékdíj leírása

Vida Pál Emlékdíj

FEJÉR MEGYEI
TŰZOLTÓ SZÖVETSÉG

ALAPÍTÓ OKIRAT
A Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség abból kiindulva, hogy a tűz elleni védekezés Hazánkban az állampolgárok, jogi személyek és más szervezetek hatékony együttműködésével valósítható meg eredményesen, a tűzvédelemben és a tűzoltóságnál, tűzoltó egyesületeknél, illetve ezek érdekében végzett kiemelkedő munka társadalmi elismeréseként a Fejérvármegyei Tűzoltó Szövetség és a Magyar Országos Tűzoltó Szövetség jeles személyéről elnevezett

"VIDA PÁL"

emlékdíjat alapít.

Az emlékdíj azoknak a hivatásos, önkéntes és létesítményi tűzoltóknak, tűzvédelmi szakembereknek, illetőleg a tűzvédelem és tűzoltóság munkáját segítő, fejlesztő tevékenységet végzőknek adományozható, akik példa értékű cselekedeteikkel, munkájukkal érdemlik ki az elismerést.

Évente 3 emlékdíj adományozható. Év közbeni rendkívüli esemény bekövetkezésekor a vezetőség döntése alapján soron kívül legfeljebb egy emlékdíj adományozására kerülhet sor.

Az emlékdíjat az éves beszámoló közgyűlésen kell ünnepélyes keretek között átadni. A soron kívüli egy emlékdíj átadása is ünnepélyes keretek között történjen.

Az emlékdíj odaítéléséről a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség vezetősége dönt a tagszervezetektől minden év december 31.-ig beérkezett javaslatok alapján. Az emlékdíjat egy személy részére csak egy alkalommal lehet adományozni.Az emlékdíj leírása:

Aranyozott ezüst pecsétgyűrű a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség bélyegzőjében szereplő tűzoltó címer és csákány domborított ábrázolásával.


Az emlékdíjjal együtt adományozást igazoló oklevél jár.

Elfogadta a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség közgyűlése.
Székesfehérvár, 2001. március 31.Hitelesítésül:
Dr. Varga Ferenc tanácsos Kovács László
ügyvezető elnök titkár


Mihály János tű. alezredes
tűzoltósági tanácsos
Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség
elnöke


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe