A tartalomhoz

Főmenü:


2015

Beszámolók




Fehérvárcsurgó Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2015. március 14-én tartotta beszámoló közgyűlését. Az egyesület eredményes évet zárt 2014-ben. Sikeresen pályáztak tűzoltó felszerelésekre. Megújították az ifjúsági tűzoltó tagozatot. Minden tűz-és káresethez vonultak a vállalt területen. Fehérvárcsurgó önkormányzata anyagiakban is támogatta az egyesületet, akikre - Schmidtné Cser Viktória polgármester hozzászólása szerint - mindig számíthattak a település lakói. Vonultak esetekhez a szomszédos Bodajk városba is, ahol nem működik önkéntes tűzoltó egyesület. Eddig 50.000 Ft támogatást nyújtott együttműködési megállapodás alapján Bodajk önkormányzata Fehérvárcsurgó ÖTE részére. Sajnálatos, hogy az önkéntes tűzoltó egyesület nélküli város 2015-ben nem fizet a továbbiakban még ilyen csekély támogatást sem. Inkább nem kérik a fehérvárcsurgói segítséget.
Dicséretes, hogy ennek ellenére Fehérvárcsurgó ÖTE közgyűlése úgy döntött, hogy továbbra sem zárkózik el a bodajki állampolgárok segítésétől, ha erre 2015-ben sor kerül.


---------------------------------------------------------------------------------------

Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmánd 2015. január 30-án tartotta 2014. év munkáját értékelő, és az idei évi feladatokat meghatározó közgyűlését. Az ülésen beszámolót hallgattak a tagok az elmúlt év egyesületi, gazdasági eredményeiről, a felnőtt és ifjúsági tűzoltók által végzett társadalmi munkáról. Az egyesület a 17 riasztás mellett, aktívan segítette a település állampolgárait, kisebb- nagyobb egyéb tűzoltói feladat elvégzésével, mint pld. darazsaktól mentesítés, vízszívatás, fa kivágás. Mindezek mellett jutott idő és energia az ifjúsági tűzoltókkal is foglalkozni szinte egész évben folyamatosan, különböző versenyekre készülni, azokon jól szerepelni. Az ifjúsági tűzoltó lány csapat Lőrincz László és Domak Tibrné irányításával 2014-ben már egymás után harmadik alkalommal nyerte meg az országos ifjúsági tűzoltóversenyt, így ez évben ők képviselhetik a magyar ifjúsági tűzoltó lányokat Lengyelországban Opole városában a nemzetközi ifjúsági tűzoltó olimpián.
Szakmai téren hatalmasat fejlődött az egyesület, megfelelő felszerelésekkel, kiképzett önkéntes tűzoltókkal rendelkezik, ezért a szükséges szakmai vizsga (rendszerbe állító gyakorlat) sikeres letétele után önálló beavatkozóként tevékenykedhet Pázmánd település térségében.
A közgyűlésen részt vett Németi László tűzoltó alezredes Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese, aki elismerően szólt az egyesület szakmai munkájáról. Farkas Bozsik Gábor tűzoltó százados a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelő, a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség titkára a megye legjobb tűzoltó egyesületének nevezte a Pázmándit, akik szakmailag minden esetben helyt álltak, kiválóan pályáztak és sok esetben segítséget adtak a megyei és országos tűzoltószövetségnek.
A közgyűlés alapszabály módosítást is elfogadott, majd időközbeni összeférhetetlenség miatt, új felügyelő bizottságot választott.
dr. Virányiné dr. Reichenbach Mónika polgármester asszony hozzászólásában kiemelte az önkéntes tűzoltók példa értékű tevékenységét, amit a település biztonsága érdekében végeztek. Kiemelkedő volt az a társadalmi munka, amivel a tűzoltó szertárt felújították, fűtését korszerűsítették. Az önkormányzat támogatására a tűzoltó egyesület a továbbiakban is számíthat.


képek a közgyűlésről:



Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe